Välkommen till Mora gymnasiesärskola!

På vår skola har vi stort fokus på vuxenlivet. Vårt mål är, att när du lämnar skolan, så har vi jobbat fram en plan för sysselsättning, boende och fritidsaktiviteter så att du får ett bra vuxenliv. På gymnasiesärskolan finns det både nationella program och ett individuellt program och vi jobbar således både teoretiskt och praktiskt. Alla utbildningar är på fyra år.

Skolan har även ett fritidshem, Draken. På Draken kan man göra roliga aktiviteter som att vara
i skog och mark, bowla, spela musik, simma, åka skidor och mycket mer.
Naturligtvis finns det också möjligheter till vila och lugn och ro.

VÅRA UTBILDNINGAR

music-2105234_1920

Administration, handel och varuhantering

Programmet för administration, handel och varuhantering är till för dig som vill arbeta inom handel eller med administration. Du kan också välja det här programmet om du vill arbeta på ett varulager. Programmet passar dig som tycker om att arbeta med service och som trivs i mötet med olika människor.

border-2124512_1920

Estetiska verksamheter

Programmet för estetiska verksamheter är till för dig som vill arbeta med bild, musik, dans och teater. Programmet passar för dig som vill skapa och uppleva konst och kultur. Kunskaperna kan du använda i arbete till exempel på förskolan eller i olika fritidsverksamheter men de kan också ligga till grund för fortsatta studier inom konstnärlig verksamhet.

IMG_0962

Fordonsvård och godshantering

Programmet för fordonsvård och godshantering är ett program för dig som är intresserad av olika typer av fordon, lager och godshantering. Programmet passar dig som tycker om att arbeta med service och som trivs i mötet med olika människor.

 

Hotell, restaurang och bageri

Programmet för hotell, restaurang och bageri är till för dig som vill arbeta med matlagning, bakning och livsmedel. Du kan också välja det här programmet om du vill arbeta med att ta hand om gäster på hotell och restaurang. Du ska tycka om att arbeta med service och trivas i mötet med olika människor.

children-1869265_1920

Hälsa, vård och omsorg

Programmet för hälsa, vård och omsorg är till för dig som vill arbeta med människor i olika åldrar och situationer. Det kan handla om arbete inom till exempel fritidsverksamhet och för skola. Det kan också handla om arbete med äldre personer och deras behov av vård och omsorg. Programmet passar också dig som är intresserad av frågor som handlar om hur kost och motion kan påverka oss människor. Du ska tycka om att arbeta med människor och vilja arbeta på ett serviceinriktat sätt.

Saskilt

Individuella programmet

Det individuella programmet är till för dig som inte kan gå på ett nationellt program i gymnasiesärskolan på grund av din funktionsnedsättning. Det individuella programmet ska utformas på ett sådant sätt att det passar just dig. Du kan också få göra praktik på en arbetsplats.

NYHETER