Vi ses i höst!

Nyheten publicerad: 15 juni, 2020

Efter månader av fjärr- och distansundervisning kom ett skönt besked. Till hösten kan eleverna på Mora gymnasium, Mora vuxenutbildning och Mora yrkeshögskola undervisas på plats i skolan igen.

Barn och unga driver inte spridningen av covid-19, och personal inom skola och barnomsorg insjuknar inte oftare än andra yrkesgrupper. Därför har Folkhälsomyndigheten beslutat att dra tillbaka rekommendationen om distansundervisning från och med den 15 juni. Förutsatt att läget kring covid-19 inte förändras.

Det innebär att gymnasieskolorna kan öppna för vanlig undervisning i klassrummen igen höstterminen 2020.

– Det är ett efterlängtat besked och vi ser fram emot att få välkomna våra elever tillbaka, säger gymnasiechef Lena Rowa.

Höstterminen för eleverna på Mora gymnasium börjar tisdagen den 18 augusti.

Lärorik vårtermin

Mora gymnasium gick över till fjärr- och distansundervisning den 18 mars. Det har varit några tuffa, men också lärorika månader.

– Vi har lärt oss mycket av situationen med fjärr- och distansundervisning. Hur vi kan arbeta tillsammans och mötas i andra typer av forum. Det som har fungerat bra kommer vi att ta med oss in i klassrummen, säger Lena Rowa och fortsätter:

– Jag vill rikta ett stort tack till alla elever och personal för att ni inte ställde in, utan ställde om. Ni är fantastiska!

Mora vuxenutbildning och Mora yrkeshögskola

Även Mora vuxenutbildning och Mora yrkeshögskola har undervisat på distans sedan mars. Under sommaren kommer eleverna som går Svenska för invandrare, SFI, att fortsätta sin fjärrundervisning.

Men när höstterminen 2020 drar igång blir det på plats i klassrummen, precis som för gymnasiet. Det gäller både vuxenutbildningen och yrkeshögskolan.

Höstterminen för Mora vuxenutbildning och Mora yrkeshögskola börjar måndagen den 17 augusti.

Följa allmänna råd

När vi öppnar igen efter sommaren är det viktigt att elever och personal fortsätter att följa de allmänna råden för att minska risken för smittspridning.

Skylt med texten Välkommen till Mora gymnasium vid skolans huvudentré.