Dansprofilen

För dig som går Estetiska programmet (ES) eller IB programmet (IB) och vill utvecklas i dans under din gymnasietid i samarbete med M&M Dansskola! Dansprofilen söker du via antagningen Falun samtidigt som du söker in till ES-programmet eller IB-programmet.

M och M dansskola logo

Upplägg

Du har dans två gånger i veckan på schemat med lärare på M&M dansskola och kurserna läses och betygssätts inom ditt program (ES/IB). Kurserna läses som utökat program i årskurs 1 samt därefter som individuellt val i åk 2 samt 3 för ES och som The Arts Dance (group 6) inom IB som ett av de 6 ämnen du läser under dina två år på IB Diploma programme på Mora gymnasium. Du dansar på M&M danskola med deras professionella dansinstruktörer, den största delen av dina dansträningar kommer att vara förlagda till M&M dansskolas lokaler i Östnor.
Länk M&M dansskola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Alla kan söka dansprofilen nybörjare såväl som tävlingsdansare. Du kommer att få träna på din nivå och testa olika danser under framförallt åk 1 men även specialisera dig under åk 2 samt 3.

Elever som söker till följande program kan söka Dansprofilen:

  • Estetiska programmet (ES)
  • IB Diploma Programme (IB)

Ansökan

Ansökan till Dansprofilen sker samtidigt som du söker studieprogram. Gå till din studievägledare för att få instruktioner.

Senast uppdaterad: 19 april 2024