Undervisning på distans

Nyheten publicerad: 17 mars, 2020

Gymnasieskolan kommer från och med onsdag 18 mars att övergå till distansundervisning för de elever som har möjlighet.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar nu att undervisningen i gymnasieskolan övergår till fjärr- eller distansundervisning. Rekommendationen syftar till att bromsa takten av spridningen av det nya coronaviruset, covid-19, i samhället.

Kommunledningen har i samråd med gymnasiet beslutat att de elever som kan ta självständigt ansvar för sina studier ska få distansundervisning tills vidare.

Så fungerar distansutbildningen

Eleverna på gymnasiet, vuxenutbildningen och yrkeshögskolan ska följa sin undervisning via gymnasiets lärplattform Its Learning under onsdagen.

Eleverna kommer därefter att få direktiv på Its Learning och här på gymnasiets webbplats om hur distansundervisningen kommer att bedrivas framöver. Eleverna har möjlighet att hämta material på skolan.

Eleverna förväntas ta ansvar för sina studier under den här perioden. Den elev som inte har tekniska möjligheter att följa distansundervisningen ska kontakta sin rektor.

Vissa elevgrupper kommer utifrån särskilda skäl fortsätta att ha sin undervisning på skolan. Dessa elevgrupper kommer få information direkt från sin rektor.

Mer information om covid-19

Mora kommuns webbplats

Folkhälsomyndighetens webbplats

Krisinformation.se – information från olika myndigheter

Mora gymnasium från ovan
Från onsdagen den 18 mars blir det undervisning på distans för de elever som har möjlighet.

Lena Rowa, gymnasiechef
lena.rowa@mora.se