Skolans FN-elevförening

Nyheten publicerad: 7 december, 2018

Tisdagen den 11 december åker fem elever från skolans FN-elevförening till Stockholm – nu med ändrat fokus, läs mer här nedan.

Senaste nytt vad gäller besöket hos UD

FN-förbundet skriver:

”Jag är mycket ledsen att behöva meddela att Utrikesdepartementet precis har hört av sig och låtit meddela att Storbritanniens FN-ambassadör Karen Pierce har fått ändrat schema (igen) och är nu tvungen att lämna Stockholm City 10.00, alltså den tid då vår inplanerade frågestund skulle börja. Vi kan bara spekulera i att det beror på Jemensamtalen, men det kan förstås bero på annat med tanke på läget i världen. Karen Pierce var mycket angelägen om att få möjlighet till en dialog med svenska ungdomar, så det är väldigt tråkigt att det inte gick att få till denna gång.

På den tidigare inplanerade tiden med Pierce, 10.00-11.00, erbjuder sig UD att hålla seminariet med chefen för UD:s FN-enhet Efraim Gomez istället. Samma lokal: Bankhallen, Malmtorgsgatan 3. Gomez är den person i Sverige med störst insyn i Sveriges arbete i säkerhetsrådet. Gomez låter hälsa att han mer än gärna svarar på frågor från era elever, t.ex. om de pågående Jemenförhandlingarna, som Sverige är värdar för.”