SFI tillbaka i A-huset

Nyheten publicerad: 13 februari, 2020

Nu är vuxenutbildningens nya, fräscha lokaler invigda. Eleverna som går Svenska för invandrare, SFI, kan återigen ha sina lektioner i gymnasiets huvudbyggnad.

Mora vuxenutbildnings lokaler ligger trappa ner i A-huset i huvudbyggnaden. På grund av fuktskador behövde lokalerna saneras och renoveras, ett arbete som pågått hela hösten. Under tiden har SFI tillfälligt hållit till i lokaler strax utanför skolområdet.

– Nu är vi äntligen tillbaka! Det tog några månader, men vi är jättenöjda och glada över hur fina lokalerna blivit, säger Åsa Lyhed som är rektor för Mora vuxenutbildning.

Förutom SFI är det tänkt att utbildningen Grundläggande vuxenutbildning ska flytta in. Även kommunens integrationsenhet kommer att ha delar av sin verksamhet i lokalerna, till exempel kursen i samhällsorientering för personer som nyligen fått uppehållstillstånd i Sverige.

Vuxenutbildningens rektor Åsa Lyhed klipper bandet och inviger de renoverade lokalerna.
Vuxenutbildningens rektor Åsa Lyhed klipper bandet och inviger de renoverade lokalerna tillsammans med sina medarbetare. De skålar självklart i alkoholfri cider.