Så blir studenten 2020

Nyheten publicerad: 9 juni, 2020

Uppdaterad 2020-06-02

Årets studenter ska självklart firas! Det blir klassvisa avslutningar den 11 och 12 juni. Två anhöriga per elev får följa ceremonin på håll på innergården och ta emot sin student. Här hittar ni program och annan praktisk information. Välkomna!

I år tar drygt 250 elever studenten i Mora. För att minska risken för smittspridning och för att undvika trängsel och stora folksamlingar har vi vidtagit flera åtgärder.

För att upplägget för studentfirandet ska fungera måste vi hjälpa varandra. Det är viktigt att alla inblandade följer instruktionerna och håller tiderna. Tack!

Det kommer också att finnas värdar på plats som guidar besökarna rätt.

Program för ceremoni och utspring

Vi är utomhus på gymnasiets innergård. I tältet på innergården har en klass i taget sin avslutning. Eleverna får något gott att äta och dricka, ta emot stipendier och säga hejdå. Det blir också tal och härlig musik. Betygen skickas hem till eleverna under vecka 25, veckan efter studenten.

Varje klass väljer sin egen låt som spelas upp i samband med utspringet.

Vi kommer inte att livesända studentfirandet. Beslutet är taget utifrån Dataskyddsförordningen (GDPR) och att vi erbjuder ett begränsat antal besökare.

I programbladet hittar du en karta över skolområdet med in- och utvägar, parkeringsplatser etcetera.

Program för studentavslutningen 2020 (PDF)

Två anhöriga per elev

Maximalt två anhöriga per elev är välkomna att följa hela ceremonin på håll på innergården och ta emot sin student efter utspringet. Anhöriga och studenter ska lämna innerplanen så snart de gratulerat sin student, efter 5 minuter, för att gå vidare till fotograferingen. Då hinner de iväg i god tid innan nästa grupp av anhöriga kommer.

Rutiner för ankomst och parkering

Vid ankomst till gymnasiet ska eleverna släppas av vid huvudentrén. Anhöriga följer sedan skyltningen och kan parkera vid idrottshallen. Detta för att undvika trängsel och få till ett bra flöde.

Fotografering

Fotografering av klasserna sker efter utspringet, i anslutning till parkeringen. Följ skyltningen från innerplanen mot parkeringen.

Tider för klasserna

Det kommer vara samma tider båda dagarna. Totalt blir det 12 avslutningar och utspring. Klasser med få elever har slagits ihop, detta för att vi ska ha möjlighet att hålla oss till två dagar.

Torsdag 11 juni

Tid Klass
8.00–9.00 EK17a
9.30–10.30 EK17b
11.00-12.00 BF17
12.30–13.30 EE17 och VO17
14.00–15.00 Skid16
15.30–16.30 TE17

Fredag 12 juni

Tid Klass
8.00–9.00 SA17
9.30–10.30 BA17
11.00-12.00 ES17 och FT17
12.30–13.30 RL17
14.00–15.00 NA17a
15.30–16.30 NA17b

Följ rekommendationerna

Vi ber elever och anhöriga att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, till exempel:

• Stanna hemma om du är sjuk eller har symptom (även milda).
  • Stanna hemma om du tillhör en riskgrupp eller är 70 år och äldre.
  • Håll avstånd till varandra, både inomhus och utomhus.
  • Tvätta händerna och använd gärna handsprit (finns på skolområdet).
  • Tänk igenom om resan är nödvändig.

Många svåra beslut

Mora gymnasium följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska risken för smittspridning av covid-19. Skolledningen har tidigare beslutat om ett studentfirande i mindre format.

– Det har varit många svåra beslut och därför har det tagit tid att få alla detaljerna på plats. Studenten är en viktig milstolpe i livet och vi känner verkligen med årets studenter. De har kämpat hårt och förtjänar en dag att glädjas och fira tillsammans med sin klass och sina anhöriga, säger gymnasiechef Lena Rowa och fortsätter:

– Vi har försökt att planera en så fin avslutning som möjligt utifrån de regler och riktlinjer som vi måste hålla oss till för att minska smittspridningen.

Studentmössor
Snart är det dags att hissa studentmössorna i skyn!