Pollenallergi eller coronavirus?

Nyheten publicerad: 6 april, 2020

Pollensäsongen är här och om du är allergisk kan du få coronaliknande symptom. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och det här är vad som gäller för elever och personal med pollenallergi.

Både covid-19 och pollenallergi kan ge milda förkylningssymtom. Därför är det svårt att till en början bedöma om dina symtom beror på allergi eller om du smittats av sjukdomen.

Se till att stanna hemma även om du får milda symtom som snuva, lätt hosta eller ont i halsen. Medicinera som vanligt för din allergi. Om symtomen inte förvärras, medicineringen hjälper och du bedömer att dina symtom sannolikt beror på allergi behöver du inte vara hemma.

Tillkommer nya symtom som du inte kopplar till din allergi eller om du får feber, ska du stanna hemma tills dessa symtom försvinner och ytterligare två dagar.

Källa: Folkhälsomyndigheten, uppdaterad 2020-03-26 18:23.

Hitta svar på dina coronafrågor

Om du har funderingar kring coronaviruset, covid-19, gå till Folkhälsomyndighetens webbplats. Där hittar du svar på frågor om bland annat symptom, vad som gäller för olika typer av sammankomster och hur vi kan hjälpas åt för att minska smittspridningen.

Frågor och svar om covid-19 (coronavirus) på folkhälsomyndigheten.se

In English: Frequently asked questions about COVID-19 at folkhälsomyndigheten.se

Kvinna med pollenallergi snyter sig.
Det kan vara svårt att skilja på pollenallergi och coronavirus.