OS-brons till skidelev

Nyheten publicerad: 13 januari, 2020

Sara Andersson, elev på Mora gymnasium, tog brons i skidskyttets singelmixedstafett vid världsungdoms-OS. Senare i veckan är det dags för ännu en skidelev, Edvin Anger, att börja medaljjakten.

OS-tävlingarna pågår just nu i Lausanne, Schweiz. Moraåkaren Sara Andersson tog OS-bronset tillsammans med Oscar Andersson från Älvdalen.

Sara Andersson går ekonomiprogrammet, EK19a, och kombinerar sina studier med skidsatsningen. Till vardags tävlar hon för Mora Biathlon medan Oscar Andersson åker för Älvdalens SKG.

Kan bli fler medaljer

Mora gymnasium skickar ytterligare en elev till OS, längdåkaren Edvin Anger som går bygg- och anläggningsprogrammet och klass BA18a. Han kommer att köra två sprinttävlingar och en distanstävling. Till vardags tävlar Edvin Anger för IFK Hedemora SK.

För Sara Anderssons del återstår ett lopp.

Stort grattis och fortsatt lycka till!

Svenskt stafettbrons i skidskytte – pressmeddelande på SOKs hemsida

Bronsmedaljörerna Sara Andersson och Oscar Andersson efter målgången.
Bronsmedaljörerna Sara Andersson och Oscar Andersson.
Längdskidåkaren Edvin Anger

Längdskidåkaren Edvin Anger tävlar också i ungdoms-OS.