Oro eller ångest?

Nyheten publicerad: 8 maj, 2020

För många innebär coronapandemin och distansundervisningen en stor omställning i vardagen. Om du känner oro eller ångest – ta gärna kontakt med någon av skolans kuratorer.

Våra kuratorer jobbar måndag till fredag klockan 8–16. Du når dem via telefon, sms, mejl eller Teams.

Lena Lundqvist
Skolkurator
Rektorsområde 1: EK, ES, NA, SA och TE.
E-post: lena.lundqvist@mora.se
Telefon: 0250-267 13, 070-251 73 08

Maria Grund
Skolkurator
Rektorsområde 2: BA, BF, EE, FT, RL, VO, IM och Gysär.
E-post: maria.grund@mora.se
Telefon: 0250-263 81, 072-224 38 30

Kuratorerna ingår i elevhälsoteamet på Mora gymnasium. Här hittar du kontaktuppgifter till personalen inom elevhälsan >>

Tips, råd och bra länkar

Du kan också vända dig till någon av de organisationer som erbjuder stöd vid dåligt mående eller kriser. Sveriges kommuner och regioner, SKR, driver projektet Uppdrag Psykisk Hälsa. På deras webbplats hittar du en stödlista med kloka råd och tips på vad du själv kan göra för att må bättre. Där står också kontaktuppgifter till olika organisationer som kan hjälpa dig.

Stödlistan för ungdomar 12–25 år – på uppdragpsykiskhalsa.se

Informationen på stödlistan är framtagen av SKR i samarbete med Folkhälsomyndigheten, 1177 Vårdguiden, Mind, Röda Korset, Rädda Barnen och många andra samverkande organisationer.