Öppnar upp för vissa elever

Nyheten publicerad: 8 april, 2020

Inom kort kan vissa gymnasieelever komma tillbaka till skolan för specifika moment som inte går att genomföra på distans. Samtidigt fortsätter fjärr- och distansundervisningen för de allra flesta.

Mora gymnasium följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att undervisa på distans istället för i skolans lokaler. Sedan den 18 mars gäller fjärr- och distansundervisning för de flesta eleverna på Mora gymnasium, Mora vuxenutbildning och Mora yrkeshögskola.

Undantag från rekommendationen

Nästa vecka är det påsklov. Efter lovet kommer vissa elever, som just nu studerar hemifrån, tillbaka till skolan. Det gäller ett fåtal elevgrupper och endast för specifika moment.

– Vi kommer att ta in mindre grupper av elever för undervisning och examination i de moment som inte kan genomföras via fjärr- eller distansundervisning. Vi vill så klart göra det möjligt för eleverna att få sina slutbetyg i kurserna, säger gymnasiechef Lena Rowa.

Skolledningens beslut är taget utifrån Folkhälsomyndighetens undantag från rekommendationen om fjärr- och distansundervisning, och den förordningsändring som öppnar för att skolor under vissa förutsättningar kan samla mindre grupper av elever i skolans lokaler.

Åtgärder för att minska smittspridning

Innan en elevgrupp kommer tillbaka till skolan gör ansvarig rektor en riskbedömning och avgör vilka åtgärder som ska vidtas för att minska risken för smittspridning.

– Även här utgår vi ifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det handlar till exempel om att hålla nere antalet elever i varje grupp, tänka på gruppernas placering i skolbyggnaden och se till att elevgrupperna inte är i skolan samtidigt, säger Lena Rowa.

Eftersom att skolledningens beslut är taget utifrån Folkhälsomyndighetens gällande rekommendationer kan beslutet komma att ändras längre fram.

Håll koll i Teams och Its Learning

Är du elev på Mora gymnasium? Om du ska tillbaka till skolan kontaktar din lärare dig via Teams och Its Learning. Om du har några frågor, hör av dig till din lärare.

Undantag från rekommendationen – Folkhälsomyndighetens webbplats

Ökad flexibilitet för huvudmän – Skolverkets webbplats

Coronaviruset – så jobbar vi

Fjärr- och distansundervisning – så här gör du

Mora gymnasium från ovan.
Mora gymnasium.