Vård- och omsorgsprogrammet (VO)

Vård- och omsorgsprogrammet är till för dig som vill utbilda dig för att arbeta med människor.

I utbildningen får du grundläggande kunskaper inom vård- och omsorgsarbete. Du får lära dig hur människan i alla åldrar fungerar både fysiskt och psykiskt.

En viktig del av programmet handlar om att kunna bemöta människor som på något sätt behöver särskilt stöd eller har särskilda behov. Förebyggande av ohälsa, sjukdomar och behandling är också exempel på vad du får lära dig om under studietiden.

Utbildningen är certifierad som lokalt Vård- och omsorgscollege Mora-Orsa-Älvdalen. Samarbetet med branschen innebär att vi kan erbjuda utbildning med hög kvalitet.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

I utbildningen ingår 20 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) fördelat på tre år.

Grundläggande behörighet till högskolan

Vill du plugga vidare? Alla elever som går ett yrkesprogram har möjlighet att läsa för grundläggande behörighet till högskolan.

Arbetsmarknad

Behovet av personal inom vårdområdet är mycket stort över hela landet. Du kan bland annat arbeta som boendestödjare, undersköterska eller skötare. För elever som går programmet och är under 18 år, har Mora kommun varje år en förhandling med fackförbundet Kommunal som kan leda till sommarjobb inom kommunens vård- och omsorgsverksamhet. För att vara aktuell för ett sådant sommarjobb bör du ha godkända betyg, framförallt i programmets karaktärsämnen.

VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET //

PROGRAMSAMANSVARIG