Målet med utbildningen är att du ska få goda grundkunskaper inom matlagning och servering. Du får även en spetskompetens inom finare matlagning och drycker vilket gör dig attraktiv på världsmarknaden.
Profil: Kock
Genom programfördjupningen specialiserar du dig mot Kock och läser kursen Drycker och ansvarsfull alkoholservering.
Under minst 15 veckor kommer du dessutom att få utbildning på olika företag genom arbetsplatsförlagt lärande, APL.
Vill du plugga vidare? Alla elever som går ett yrkesprogram har möjlighet att läsa för grundläggande behörighet till högskolan.
Skolan driver restaurangen ”Bon Appetit” där du är med och lagar mat samt serverar restaurangens gäster.
Margareta Holm
0250-269 28
margareta.holm@mora.se
Kari Martis
0250-269 10
kari.martis@mora.se
Gunillahelen Olsson
0250-269 61
gunillahelen.olsson@mora.se
Presentation av Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Måste man ha förkunskaper för att gå på programmet?
Nej det behöver man inte, men du måste ha ett intresse för matlagning. Det är ett yrkesförberedande program där du ska lära dig hur restaurangbranschen fungerar och du är utbildad kock när du gått klart utbildningen.
Hur är undervisningen på Restaurang- och livsmedelsprogrammet?
Vi blandar teoretiska kurser och jobbar mycket praktiskt, vi driver en restaurang i utbildningen där vi har öppet både luncher och kvällar. Det är verkligen på riktigt!
Ingår det någon praktik i utbildningen?
Ja, minst 15 veckor, under dessa veckor får du goda möjligheter att etablera kontakter i branschen. Flera av våra elever har gjort praktik under högsäsongen i fjällvärlden och på västkusten. Flera har också gjort sin praktik utomlands.
Kan man få jobb när man är klar med utbildningen?
Ja det får man. När man går den här utbildningen är det mycket lätt att få jobb inom restaurangbranschen och redan efter de första APL-perioderna under åk 1 och åk 2 har många blivit erbjudna sommarjobb och helgjobb.
Vart kan man få jobb efter utbildningen?
Restauranger, wärdshus, skolor, dagis, äldreboenden, lasarettskök, båtar, utomlands, säsongskrogar.