Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL)

Utbildningen för dig som vill ha hela världen som arbetsplats! Kock på fina gatan i storstaden? Servera på kvällen och åka skidor hela dagarna i Alperna? Restaurang- och livsmedelsprogrammet är programmet för dig som vill arbeta inom restaurangbranschen.

Se vår programfilm (YouTube)

Inriktning Kök och servering

Målet med utbildningen är att du ska få goda grundkunskaper inom matlagning och servering. Du får även en spetskompetens inom finare matlagning och drycker vilket gör dig attraktiv på världsmarknaden.

Profil: Kock

Genom programfördjupningen specialiserar du dig mot Kock och läser kursen Drycker och ansvarsfull alkoholservering.

Under minst 15 veckor kommer du dessutom att få utbildning på olika företag genom arbetsplatsförlagt lärande, APL.

Grundläggande behörighet till högskolan

Vill du plugga vidare? Alla elever som går ett yrkesprogram har möjlighet att läsa för grundläggande behörighet till högskolan.

Lärlingsutbildning

Restaurang- och livsmedelsprogrammet erbjuder även en lärlingsutbildning. Det innebär att du gör minst 50 procent av utbildningen på en arbetsplats. Från och med årskurs 2 kan du välja mellan två olika inriktningar:

  • Kök och servering med fördjupning inom servering.
  • Bageri och konditori.

Läs mer om att gå en lärlingsutbildning

Skolans restaurang Bon Appetit

Skolan driver restaurangen ”Bon Appetit” där du är med och lagar mat samt serverar restaurangens gäster.

Meny på Bon Appetit

RESTAURANG- OCH LIVSMEDELS-
PROGRAMMET //

PROGRAMANSVARIG

Margareta Holm
Tfn: 0250-269 28
E-post: margareta.holm@mora.se