Naturvetenskapsprogrammet (NA)

Gillar du matematik, fysik, kemi och biologi? Är du intresserad av naturvetenskap, miljöfrågor och problemlösning?

Vill du ha en bred högskoleförberedande utbildning som ger dig kunskaper och färdigheter inför framtida studier? Då är Naturvetenskapsprogrammet något för dig!

Film Naturvetenskapsprogrammet

På Naturvetenskapsprogrammet varvas teori med praktiskt arbete som laborationer och exkursioner.

Inriktning Naturvetenskap

Du får fördjupade kunskaper i fysik, kemi, biologi och matematik. Här är några frågor som du får svar på under utbildningen:

• Beror klimatförändringarna på solens aktiviteter?
  • Är arv och miljö olika sidor av samma mynt?
  • På hur många sätt kan 10 personer stå i kö?
  • Har kontinentalförskjutningarna betydelse för vår framtida energiförsörjning?
  • Hur klarar sig växter och djur i olika miljöer?
  • Kan vi uppfinna nya grundämnen?
  • Vad betyder relativitetsteorin?
  • Kan man stanna elektronerna i en atom?
  • Varför känns stål kallare än trä?

Bild från en annorlunda kemilektion

Så här kan det se ut när eleverna tillverkar såpbubblor med olika halter av glycerol i lösningen. Ämnesområde: hållfasthet, cellmembran och kemisk bindning.

Programansvarig

Anders Karlsson
anders.karlsson@mora.se

Studie- och yrkesvägledare

Eva-Marie Tysk
evamarie.tysk@mora.se

Susann Frost
0250 – 267 22
susann.frost@mora.se

Hur mycket måste man plugga?
Enligt våra enkäter läggs det ner i genomsnitt 6 -7 timmar per vecka utanför lektioner. En del elever    lägger ner mer andra mindre.

Vad kan man bli?
Naturvetenskapsprogrammet är ett studieförberedande program. Man är behörig att söka i princip vilken eftergymnasial utbildning som helst efteråt.

Hur ser schemat ut?
Det är lite olika beroende på om man är idrotts elev eller inte. Gå gärna inpå hemsidan och titta på schema för naturklasserna där.

Behöver man vara bra på matte?
Det underlättar om man är det.

Skillnader mellan Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet.