Naturvetenskapsprogrammet (NA)

Gillar du matematik, fysik, kemi och biologi? Är du intresserad av naturvetenskap, miljöfrågor och problemlösning?

Vill du ha en bred högskoleförberedande utbildning som ger dig kunskaper och färdigheter inför framtida studier? Då är Naturvetenskapsprogrammet något för dig!

På Naturvetenskapsprogrammet varvas teori med praktiskt arbete som laborationer och exkursioner.

Se vår programfilm (YouTube)

Inriktning Naturvetenskap

Du får fördjupade kunskaper i fysik, kemi, biologi och matematik. Här är några frågor som du får svar på under utbildningen:

• Beror klimatförändringarna på solens aktiviteter?
  • Är arv och miljö olika sidor av samma mynt?
  • På hur många sätt kan 10 personer stå i kö?
  • Har kontinentalförskjutningarna betydelse för vår framtida energiförsörjning?
  • Hur klarar sig växter och djur i olika miljöer?
  • Kan vi uppfinna nya grundämnen?
  • Vad betyder relativitetsteorin?
  • Kan man stanna elektronerna i en atom?
  • Varför känns stål kallare än trä?

Film från en annorlunda kemilektion

Följ med när eleverna tillverkar såpbubblor med olika halter av glycerol i lösningen. Ämnesområde: hållfasthet, cellmembran och kemisk bindning.

Se en kort filmsekvens (YouTube)

NATURVETENSKAPS-
PROGRAMMET //