IB Diploma programme

IB är en internationellt erkänd gymnasieutbildning som ger tillgång till 20.000 universitet och lärosäten t ex Cambridge, Harvard, Oxford, Princeton, Yale, Sorbonne och Heidelberg.

Start på Mora gymnasium läsåret 2020/21.

Mora gymnasium is an authorized IB World School since October 2019. IB World Schools share a common philosophy – a commitment to high-quality, challenging, international education – that we believe is important for our students.

Only schools authorized by the IB Organization can offer any of its four academic programmes: the Primary Years Programme (PYP), the Middle Years Programme (MYP), the Diploma Programme (DP) or the Career-related Programme (CP).

For further information about the IB and its programmes visit IBs website.

3 300 IB Diploma World Schools i över 150 länder

Utbildningen är ett treårigt högskoleförberedande program med ett prelIB samt tvååriga IBDP.

Du som elev väljer 6 kurser från olika ämnesgrupper och kan läsa kurserna på standard eller high level beroende på vad du har tänkt att studera efter gymnasiet.

Förutom dessa 6 kurser läser du IBDPs obligatoriska kärnämnen: Extended Essay, CAS samt TOK som förbereder dig inför vidare studier och inför livet som en global världsmedborgare.

Utbildningen ger både svensk och utländsk behörighet inför vidare studier.

Du som söker bör vara intresserad av engelska, matematik och internationalisering!

Du söker till IBDP på Mora gymnasium på samma sätt som när du söker till de nationella gymnasieprogrammen.

KONTAKTPERSONER //

Studie- och yrkesvägledare
Eva-Marie Tysk
evamarie.tysk@mora.se

IBDP Coordinator
Marielle Hjort
marielle.hjort@mora.se

INFORMATIONSMÖTE

Inför gymnasievalet läsåret 2020/2021 är elever i åk 9 och vårdnadshavare som vill veta mer om utbildningen välkomna till Mora gymnasium något av följande datum:

• 19 december 2019 klockan 15.30–17.00
  • 23 januari 2020 klockan 15.30–17.00

Anmäl er senast dagen innan mötet. Mejla till Eva-Marie Tysk eller Marielle Hjort.

Vi är också på plats under infokvällen på Mora gymnasium den 21 november (anmälningstiden till infokvällen har gått ut).