Hotell- och turismprogrammet (HT)

Vill du jobba inom Sveriges snabbast växande näring – turismen? Utbildningen passar dig som vill ha hela världen som arbetsplats.

Elev på Hotell- och turismprogrammet håller i guidad tur vid Vasastatyn i Mora.

Efter studenten kan du till exempel arbeta med hotellbokning, reception, guidning, aktiviteter, upplevelser eller turistinformation.

Välj mellan två olika inriktningar, Hotell och konferens eller Turism och resor.

Gymnasial lärlingsutbildning

Hotell- och turismprogrammet är en gymnasial lärlingsutbildning. Det innebär att du gör minst 50 procent av utbildningen på en arbetsplats.

Läs mer om att gå en lärlingsutbildning

Grundläggande behörighet till högskolan

Vill du plugga vidare? Alla elever som går ett yrkesprogram har möjlighet att läsa för grundläggande behörighet till högskolan.

Inriktning Hotell och konferens

Hotell- och konferensbranschen är en blandning av gästservice och administrativt arbete. Du får kunskaper om de olika avdelningarna på ett hotell. Du får också lära dig att planera, organisera och hantera stressiga situationer. Att arrangera och genomföra olika evenemang är en viktig del av utbildningen. Det kan till exempel vara mässor, konferenser, konserter och företagsevent.

Inriktning Turism och resor

Dagens turism fokuserar på aktiviteter, upplevelser och hållbar turism. Du får lära dig om resmål och resvägar. Du får också lära dig att producera, marknadsföra och sälja attraktiva resepaket på både internationell och lokal nivå. Guidning är också en viktig del av utbildningen där du organiserar och leder aktiviteter och resor.

Programansvarig

Margareta Holm