Estetiska programmet (ES)

Estetiska programmet är en högskoleförberedande utbildning. Programmet passar dig som vill uttrycka dig konstnärligt och är intresserad av kultur och människans roll i samhället.

I kurserna estetisk kommunikation arbetar vi från idé  till färdig produktion. Här får du möjlighet att att spela teater, musicera, skapa dekor, arbeta med smink och kostym i små och stora produktioner.

Efter utbildningen har du möjlighet att studera vidare på högskola och universitet, främst inom konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områden.

Inriktning Bild och formgivning

Här får du utvecklas i en kreativ miljö. På skolan finns flera välutrustade bildsalar, grafikverkstad, fotostudio, keramikverkstad och syateljé. Du tränar dig i att arbeta i kreativa processer som fördjupar dina kunskaper i olika tekniker.

Du får en bred konstnärlig utbildning som bland annat innefattar:

• Teckning, grafik, måleri, keramik och skulptur.
  • Foto och digital bildbehandling i Adobe Photoshop, Adobe InDesign och Adobe Illustrator.
  • Formgivning och design.
  • Bildteori och kulturhistoria.

Inriktning Musik

Hos oss får du möjlighet att utveckla din musikalitet på flera olika sätt. Du får lära dig olika musikstilar när du musicerar, såväl enskilt som tillsammans med andra – i ensembler och vår stora kör.

På skolan finns det välutrustade musiksalar och övningsrum, inspelningsstudio samt flera scener, allt för att du ska få chans att utvecklas mot din fulla musikaliska potential.

Vi erbjuder en bred konstnärlig utbildning där du bl a får:

• Musicera i grupp
  • Scenvana vid konserter
  • Instrument/sång-undervisning
  • Träna ditt gehör och lära dig musikteori
  • Lära dig om musikproduktion

Efter fortsatta studier kan du till exempel jobba som musiker, artist, lärare, ljudtekniker, musikproducent, projektledare eller samhällsvetare.

Lärarna på programmet

Lärarna som undervisar på Estetiska programmet är professionellt verksamma inom sina områden och har stor erfarenhet av att jobba som formgivare, konstnär, musiker, artist, ljudtekniker, regissör och skådespelare.

Programansvarig

Lena Agnas