Estetiska programmet
(ES)

Estet är en högskoleförberedande utbildning men hos oss får du även en särskild behörighet eftersom du läser Matematik 2b och Samhällskunskap 2 som programfördjupning.

Efter dina år på Estetiska programmet är du väl förberedd för fortsatta konstnärliga – såväl som samhällsvetenskapliga som humanistiska utbildningar – på högskole- och universitetsnivå.

INRIKTNINGAR

Bild och formgivning

Här får du utvecklas i en kreativ miljö. På skolan finns flera välutrustade bildsalar samt grafikverkstad, fotostudio, keramikverkstad och syateljé. Du tränar dig i att arbeta i kreativa processer som fördjupar dina kunskaper i flera tekniker.

Du får en bred konstnärlig utbildning som bl a innefattar:

⋅ Teckning, grafik, måleri, kermaik, skulptur
⋅ Foto, digita bildbehandling i Photoshop, InDesign och Illustrator
⋅ Formgivning, design
⋅ Bildteori, kulturhistoria

Med fortsatta studier kan du söka dig till yrken som t ex:
Grafisk formgivare, Art director, Fotograf, Lärare, Illustratör, Projektledare, Samhällsvetare eller Konstnär

Musik

Här får du utveckla din musikaliska ådra och du lär dig olika musikstilar både när du spelar i band och sjunger i kör.

Du får:
⋅ Undervisning på ditt instrument
⋅ Scenvana med uppträdande både på och utanför skolan
⋅ Träna ditt gehör och lära dig musikteori
⋅ Lära dig spela in, komponera och producera musik med hjälp av digitala verktyg

Med fortsatta studier kan du söka dig till yrken som t ex:
Musiker, Artist, Lärare, Ljudtekniker, Musikproducent, Projektledare, Samhällsvetare

LÄRARNA

Lärarna som undervisar på ES är professionellt verksamma inom sina områden och har stor erfarenhet av att jobba som formgivare, konstnär, musiker, artist, ljudtekniker, regissör och skådespelare.

ESTETISKA PROGRAMMET //

PROGRAMANSVARIG