El- och energiprogrammet (EE)

Är du intresserad av tekniken inom el-branschen, gillar du problemlösning och att arbeta praktiskt? Då ska du välja El- och energiprogrammet.

Elprogrammet utvecklas ständigt tack vare den teknik- och datorutveckling som sker i samhället. Helt nya produkter och system ser dagens ljus, det kan till exempel vara intelligenta hus, styrsystem inom industri- och tjänsteföretag, larmsystem med mera.

Denna automatisering och datorisering av samhället ställer nya krav på att utbildningen ständigt måste utvecklas. Vi samarbetar med branschen i regionen Mora, Orsa och Älvdalen. För att lära känna branschen har du möjlighet till arbetsplatsförlagt lärande, APL, på olika företag.

Se vår programfilm (via YouTube)

Inriktning Elteknik

Här får du lära dig att installera, underhålla och reparera elanläggningar, fastighetsautomation, larm och datanät.

Inriktningen kan leda till yrken som elektriker verksam inom nyproduktion, service eller industri. Andra möjliga yrken är till exempel fastighetstekniker, hisstekniker, kraftverksstekniker och larmtekniker.

Grundläggande behörighet till högskolan

Vill du plugga vidare? Alla elever som går ett yrkesprogram har möjlighet att läsa för grundläggande behörighet till högskolan.

Programansvarig

Marc Ersson