Candidate school for IB Diploma programme

IB är en internationellt erkänd gymnasieutbildning som ger tillgång till 20.000 universitet och lärosäten t ex Cambridge, Harvard, Oxford, Princeton, Yale, Sorbonne och Heidelberg.

Förväntad start på Mora gymnasium är läsåret 2020/21

Mora gymnasium is a candidate school* for the Diploma Programme. This school is pursuing authorization as an IB World School. IB World Schools share a common philosophy- a commitment to high-quality, challenging, international education- that we believe is important for our students.

Only schools authorized by the IB Organization can offer any of its four academic programmes: the Primary Years Programme (PYP), the Middle Years Programme (MYP), the Diploma Programme (DP), or the Career-related Programme (CP). Candidate status gives no guarantee that authorization will be granted.

For further information about the IB and its programmes visit https://www.ibo.org.

Cirka 3.300 IB Diploma World Schools
finns i över 150 länder

Utbildningen är ett treårigt högskoleförberedande program med ett prelIB samt tvååriga IBDP.

Du som elev väljer 6 kurser från olika ämnesgrupper och kan läsa kurserna på standard eller high level beroende på vad du har tänkt att studera efter gymnasiet.

Förutom dessa 6 kurser läser du IBDP:s obligatoriska kärnämnen: Extended Essay, CAS samt TOK som förbereder dig inför vidare studier och inför livet som en global världsmedborgare.

Utbildningen ger svenska samt utländsk behörighet inför vidare studier.

Du som söker bör vara intresserad av engelska, matematik samt internationalisering!

Du söker till IBDP på Mora gymnasium på samma sätt som när du söker till de nationella gymnasieprogrammen.

KONTAKTPERSONER //

Studie- och yrkesvägledare