Bygg- och anläggningsprogrammet (BA)

Är du händig och inte rädd för att ta egna initiativ? Vill du ha ett fritt och självständigt yrke? Vill du vara förberedd för andra yrkesalternativ med byggkunskaper som grund? Tycker du om att använda verktyg och maskiner?

Målet med utbildningen är bland annat att du ska få utveckla din kreativitet och initiativförmåga. Du ska kunna arbeta självständigt och tillsammans med andra, och genomföra arbetet på ett ergonomiskt, hälsosamt och säkert sätt för att förebygga förslitningar och andra arbetsskador. Du får möjlighet att utveckla ditt språk och du får möjlighet att möta och diskutera olika perspektiv på människors livsvillkor i samhället.

Se programfilm här!

Genom arbetsplatsförlagt lärande får du utveckla dina yrkeskunskaper.

I årskurs 1 läser alla samma kurser i en gemensam grundutbildning, inför årskurs 2 väljer du inriktning:

INRIKTNING

HUSBYGGNAD

Inriktningen ger dig kunskaper i nybyggnation, renovering och ombyggnad av bostäder och lokaler samt anläggningskonstruktioner.

Se STARS:s film om Emil här!

INRIKTNING

MÅLERI

Inriktningen ger dig kunskaper i ny- och ommålning av invändiga och utvändiga ytor. Uppsättning av olika väggbeklädnadsmaterial samt kunskaper om färgens estetiska och skyddande värden.

Se STARS:s film om Moa här!

 

GRUNDLÄGGANDE BEHÖRIGHET TILL HÖGSKOLAN

Alla elever på yrkesprogrammen ska ges möjlighet att läsa för grundläggande behörighet till högskoleutbildning

LÄRLINGSUTBILDNING

Möjlighet finns att fr o m årskurs 2 gå inriktningen ”Husbyggnad med fördjupning inom områdena golvläggning, mur- och putsverk samt specialyrken” eller ”Plåtslageri”
Läs mer om Lärlingsutbildning här!

BYGG- OCH ANLÄGGNINGS-
PROGRAMMET //

PROGRAMANSVARIGA

Kjell Karis
Tfn: 0250-267 38
E-post: kjell.karis@mora.se

Anders Andersson
Tfn: 0250-267 38
E-post: anders.andersson@mora.se