Barn- och fritidsprogrammet
(BF)

Vill du jobba med människor? Kan du tänka dig att leda andra? Vill du utveckla dig själv som ledare?

På BF får du en ordentlig grund för att jobba med människor inom olika pedagogiska verksamheter, t ex inom förskolan, skolan och fritidsverksamhet.

Utbildningen passar dig som är
intresserad av:
  • ledarskap
  • utveckla din kreativitet
  • hälsa och friskvård
  • gemenskap och samarbete
  • fritid och friluftsverksamhet
  • rörelse
Gemensamt för programmets kurser är
att du får utveckla:
  • en bred pedagogisk kompetens
  • goda kunskaper i att kommunicera med människor
  • ledarskapsförmåga
  • kunskaper i att arbeta hälsofrämjande

INRIKTNINGAR

PEDAGOGISKT ARBETE

Ger fördjupad kunskap om människors utveckling, lärande, behov och rättigheter inom om olika pedagogiska verksamheter. Förbereder för arbete inom olika pedagogiska verksamheter

FRITID OCH HÄLSA

Ger fördjupad kunskap om ledarskap inom olika fritids- och friskvårdsverksamheter samt vad som påverkar människors hälsa och hälsofrämjande arbete. Förbereder eleverna för arbete inom fritids- och friskvårdssektorerna.

Se programfilm här!

PRAKTIK (APL)

Du praktiserar inom vald yrkesutgång minst 15 veckor under din utbildning.

VILL DU KOMBINERA DINA STUDIER MED IDROTT?

För dig som väljer att studera vid någon av skolans idrottsutbildningar finns på BF utmärkta möjligheter att få fördjupad kunskap om ledarskap inom vald idrott. Vissa av programmets fördjupningskurser sker då i samläsning med idrottsutbildningen.

GRUNDLÄGGANDE BEHÖRIGHET TILL HÖGSKOLAN

Alla elever på yrkesprogrammen ska ges möjlighet att läsa för grundläggande behörighet till högskoleutbildning.

BARN- OCH FRITIDSPROGRAMMET //

PROGRAMANSVARIG