Individuellt val för åk 1 och 2

Du får själv inom vissa gränser bestämma vilka kurser du vill läsa. Du kan välja kurser som ger dig större möjlighet till fortsatta studier. Vill du veta mer om det kontakta skolans studie- och yrkesvägledare.

Du kan också välja att läsa moderna språk. Tänk på att språk- och matematikkurser kan ge meritpoäng när du söker till högskolan! Idrottselever har olika kurser i ämnet Specialidrott som sitt individuella val.

Mora gymnasium erbjuder varje läsår cirka 20 olika individuella val. Det är ni elever som genom ert val bestämmer vilka kurser som ska bli av. Om för få elever har valt en viss kurs så finns risk för att den inte startas.

Individuella val inför läsåret 2020-21

Här hittar du hela kursutbudet. Anmälningsperioden är mellan den 27 januari och 3 februari 2020. Då hittar du en länk här på gymnasiets webbplats till enkäten där du gör dina val.