Migrationen i världen

Nyheten publicerad: 22 januari, 2019

Årets FN-rollspel, skolans åttonde, som i år handlar om ”Migrationen i världen” närmar sig. Precis som förra läsåret förläggs spelet till skolan, nu under veckorna 4 -7  med den stora speldagen den 14 februari.

I år deltar Samhällsvetenskapsprogrammets åk 2 och 3,  Ekonomiprogrammets åk 2 samt Samhällsvetenskapsprogrammet/ Natursamhällsvetenskapsprogrammet åk 2-3- från Malungs gymnasieskola. Tillsammans representeras 29 länder.

Några av de aktiviteter eleverna får ta del av under veckorna är: föreläsningar ”Människan har alltid vandrat” med Per Svälas och Lotta Smedborn, ”Migrationens olika ansikten” med journalisten Klara Ljungberg, FN igår och idag med Joakim Axelsson. Dessutom får eleverna vara med om en aktiv inlevelseövning ”Minister för en dag” som Folk och försvar genomför.

Speldagen går av stapeln torsdagen den 14 februari, 8.00 -17.00. Invigning och invigningstal, debatter och röstning äger rum i aulan. Elevernas lobbyarbete sker i D-huset med tillhörande ”hage”. Speldagen inleds med ett musikuppträdande av skolans estetprogram och invigningstal av Dalarnas FN:förbunds ordförande Helge Sonntag.

Se bilder här från:
Det inledande arbetet
Föreläsning om ”Migrationens olika ansikten”
Utställning ”Antisemitismen – då och nu”

// Kollegorna på Samhällsvetenskapsprogrammet och Ekonomiprogrammet