Låneböcker och skåp

Nyheten publicerad: 19 maj, 2020

Har du lånat böcker i biblioteket på gymnasiet? Mellan den 1–10 juni har du möjlighet att lämna tillbaka böckerna. Vid samma tillfälle ska du som går i årskurs 3 eller 4 tömma ditt skåp.

Du kommer också att få den här informationen av din handledare.

Obs! Återlämning av låneböcker gäller alla elever på Mora gymnasium. Det är endast elever i årskurs 3 och 4 som ska tömma skåpen och lämna tillbaka sina grafritare/miniräknare.

Lämna tillbaka böcker (alla elever)

Mellan den 1–10 juni klockan 8–16 har du möjlighet att lämna tillbaka böcker som du lånat i biblioteket på gymnasiet. Om du går i årskurs 1 eller 2 och bor på annan ort kan du behålla böckerna till höstterminen.

För att minimera risken för smittspridning, tänk på att:

• Ta den närmaste husingången till en av återlämningsdatorerna.
  • Håll avståndet mellan varandra och stanna inte inomhus längre än du behöver.
  • Om du är sjuk, tillhör en riskgrupp eller har symptom (även milda) ska du kontakta din handledare eller bibliotekarie och istället lämna böckerna utanför huset, vid huvudentrén.

Återlämningsdatorerna finns på tre olika platser i skolan: hagen utanför C-huset, hagen utanför D-huset och kafeterian i Y-delen.

Efter avregistreringen lägger du böckerna i lådor markerade med titel/bild. Du som inte har ”lånat” dina böcker ska istället söka upp bibliotekarien eller någon annan i personalen för att lämna tillbaka boken och bli avregistrerad.

Är du osäker på vilka böcker du lånat? Logga in i bibliotekets katalog så kan du se en lista över alla dina lån.

Gå till bibliotekets katalog

Instruktionsfilm som visar hur du ser dina lån (YouTube)

Frågor om låneböcker? Kontakta bibliotekarie Sonja Lindeberg, sonja.lindeberg@mora.se, 072-718 74 19 eller via Teams.

Töm ditt skåp (årskurs 3 och 4)

Samtidigt som du lämnar tillbaka böckerna ska du tömma ditt skåp. Detta gäller endast elever som går i årskurs 3 och 4. Om du går i årskurs 1 eller 2 ska du inte tömma ditt skåp.

För att minimera risken för smittspridning, tänk på att:

• Ta den närmaste husingången till ditt skåp. När du tömt skåpet, gå till den närmaste återlämningsdatorn för att lämna tillbaka böckerna.
  • Håll avståndet mellan varandra och stanna inte inomhus längre än du behöver.
  • Om du är sjuk, tillhör en riskgrupp eller har symptom (även milda) ber vi dig ta hjälp av en vän eller anhörig. Ditt skåp måste vara tömt senast den 31 juni.

Lämna tillbaka grafritare/miniräknare (årskurs 3 och 4)

Elever i årskurs 3 och 4 ska lämna tillbaka sina grafritare/miniräknare i samband med slutproven. Även du som befinner dig på annan ort ska lämna tillbaka grafritaren/miniräknaren till skolan på något sätt. Se till att den är märkt med ditt namn och att den lämnas direkt till någon i personalen.

Du som går i årskurs 1 eller 2 behåller din grafritare/miniräknare till höstterminen.

En hög av böcker och skåp i skolkorridoren.