Köp med dig en matlåda hem

Nyheten publicerad: 2 december, 2019

Från och med den 2 december kan du som studerar eller jobbar på Mora gymnasium köpa med dig överbliven mat från elevmatsalen. Priset för en matlåda är 30 kronor.

Syftet är att minska matsvinnet och initiativet kallas Klimatlådan. Du kan läsa mer om Klimatlådan på Mora kommuns hemsida.

Så gör du för att köpa en matlåda

• Om du är personal eller elev så tar du själv med dig en tom matlåda.
  • Du är välkommen att fylla din låda i elevmatsalen mellan klockan 13.00–13.15 varje dag som skolmat serveras under terminen.
  • Kostnaden är 30 kronor per låda.
  • Swisha enligt kökets rutin och märk swishmeddelandet med ”klimatlådan”. Visa upp kvittensen på köpet till kökspersonalen.
  • Om du inte ska äta maten direkt ska du tänka på att maten så fort som möjligt behöver förvaras i en kyl (högst 8 grader) eller frysas in.
Matlådor med sallad, fetaost och tomater.
Nu kan elever och skolpersonal på gymnasiet köpa med sig matlådor med överbliven mat från elevmatsalen.