IB-programmet startar i Mora

Nyheten publicerad: 31 oktober, 2019

Efter en tre år lång ansökningsprocess är Mora gymnasium en godkänd IB-skola! IB Diploma programme är en tvåårig gymnasieutbildning med internationell standard, och som ger tillgång till universitet över hela världen. Första start är höstterminen 2020.

IB står för International Baccalaureate och det finns över 3 000 skolor över hela världen med samma standard. I Sverige finns cirka 30 IB-skolor och Mora gymnasium blir den senaste. Gymnasiet får därmed möjlighet att ta emot fler elever från andra delar av Sverige och även andra länder.

Efter avslutade studier på IB kan eleverna söka till universitet och högskolor över hela världen.

– Äntligen är det klart att Mora gymnasium blivit en auktoriserad IB- skola. Det öppnar många dörrar för framtiden och är ett stort, viktigt steg framåt i Mora gymnasiums arbete med internationalisering och att tänka ännu mer globalt, säger gymnasiechef Lena Rowa.

Undervisningen sker på engelska

Utbildningens innehåll och kvalitet garanteras av en oberoende organisation, International Baccalaureate Organisation. Undervisningsspråket är engelska, men en kurs i utbildningen är alltid elevens modersmål.

Den internationella IB-utbildningen är tvåårig, men för att följa kravet på att den svenska gymnasieutbildningen ska vara treårig läggs ett första pre-IB-år in i Mora.

– Vi har lyckats rekrytera all personal till IB-programmet och det är en viktig pusselbit i kompetensförsörjningen för Mora gymnasium, att personalen kan få nya utmaningar på sin egen skola. Vi har mycket goda språkkunskaper och ämneskunskaper bland våra egna lärare, säger Lena Rowa.

Här kan du läsa mer om IB Diploma Programme på Mora gymnasium

Informationsmöte om IB-programmet

Inför gymnasievalet är elever i åk 9 och vårdnadshavare som vill veta mer om utbildningen välkomna till Mora gymnasium följande datum:

• 19 december 2019 klockan 15.30–17.00
  • 23 januari 2020 klockan 15.30–17.00

Anmäl er senast dagen innan mötet. Mejla till någon av oss:

Marielle Hjort, lärare och IBDP coordinator
marielle.hjort@mora.se

Eva-Marie Tysk, studie- och yrkesvägledare
evamarie.tysk@mora.se

Vi är också på plats under infokvällen på Mora gymnasium den 21 november (anmälningstiden till infokvällen har gått ut).