Invigning av nytt metodrum på VO

Nyheten publicerad: 8 april, 2019

Fredagen den 5 april invigdes det nya metodrummet på Vård- och omsorgsprogrammet.

Invigningstal hölls av Magnus Andersson och bandet klipptes av Julia elev i årskurs 3. Många nyfikna besökare kom för att se hur vi fått det. Nu har vi ett verklighetstroget rum att öva många av de praktiska moment som ingår i utbildningen. Salen har försetts med nya moderna sjukhussängar där eleverna kan genomföra vårdmoment ergonomiskt riktigt. Det finns också förflyttningshjälpmedel vilka är en viktig  del i vården för att förflytta utan att förstöra hälsan hos personal liksom vårdtagaren.
På två simulationsdockor kan eleverna öva många olika moment bland annat går det att öva på puls och blodtryckstagning, sätta urinkateter dessutom kan dockan ”prata” vilket bidrar till att göra vårdsituationerna realistiska.
Tack alla ni som kom och besökte oss!

Se bilder här!

Vänliga hälsningar Pernilla Blomgren, Vård- och omsorgslärare,

En tipspromenad ägde rum och vinnarna blev:

1:a pris = Märta Kåks
2:a pris = Elin Lindroth

Pris finns att hämta i VO:s lärarrum!

Facit