Coronaviruset – så jobbar vi

Nyheten publicerad: 12 maj, 2020

Uppdaterad 2020-05-07

Mora gymnasium följer myndigheternas riktlinjer gällande det nya coronaviruset, covid-19. Sedan onsdagen den 18 mars gäller fjärr- och distansundervisning för de elever som har möjlighet.

Information about the coronavirus, covid-19 (arabiska, dari, engelska, farsi, finska, franska, kinesiska, somaliska, spanska, thai, tigrinja, tyska etc) at folkhälsomyndigheten.se

På den här sidan hittar du som är elev och vårdnadshavare information om hur gymnasieförvaltningens verksamheter arbetar just nu. Vi uppdaterar sidan löpande.

Kontakt med elevhälsan

Elevhälsoteamet jobbar vanliga arbetstider, måndag till fredag klockan 8–16. Välkommen att höra av dig!

Kontaktuppgifter till personalen inom elevhälsan >>

Kom ihåg! På grund av coronaviruset är det ändrade rutiner hos skolsköterska och skolläkare:

  • Kontakt med skolsköterska sker i första hand via telefon för att undvika fysiska kontakter.
  • Vid ärenden med hög prioritet eller skyndsamma ärenden konsulteras alltid skolläkare.
  • Bokade och planerade besök flyttas fram.

Känner du oro eller ångest? Kontakta skolans kuratorer via telefon, sms, mejl eller Teams. Du hittar också kloka tips, råd och kontaktuppgifter till olika stödfunktioner på webbplatsen för Uppdrag Psykisk hälsa

Information till barn och unga

På sin webbplats har Folkhälsomyndigheten samlat information som kan vara bra att känna till för ungdomar. Du kan läsa mer om coronaviruset, hur du skyddar dig själv och andra och vad du kan hitta på för att må så bra som möjligt nu när livet inte är som vanligt.

Om coronaviruset – för dig som är barn eller ungdom på folkhälsomyndigheten.se

Frågor och svar om covid-19 för barn och unga på folkhälsomyndigheten.se

Beställ lunchlåda

Går du på Mora gymnasium och har fjärr- eller distansundervisning just nu? Då kan du förbeställa en lunchlåda som du sedan hämtar i gymnasiets matsal. Läs mer om hur du gör din beställning:

Skolmat till dig som pluggar hemifrån >>

Gymnasiet öppnar upp för vissa elever

Från och med den 20 april kan ett fåtal elevgrupper komma tillbaka till skolan för specifika moment som inte går att genomföra på distans. Samtidigt fortsätter fjärr- och distansundervisningen för de allra flesta.

Skolledningens beslut är taget utifrån Folkhälsomyndighetens undantag från rekommendationen om fjärr- och distansundervisning, och den förordningsändring som öppnar för att skolor under vissa förutsättningar kan samla mindre grupper av elever i skolans lokaler.

Innan en elevgrupp kommer tillbaka till skolan gör ansvarig rektor en riskbedömning och avgör vilka åtgärder som ska vidtas för att minska risken för smittspridning.

Gymnasiet öppnar upp för vissa elever >>

Vanliga frågor och svar

Hur påverkar cornaviruset betygen, studenten med mera. Skolledningen och elevrådet försöker tillsammans svara på frågor som eleverna kan ha just nu. Vi har samlat vanliga frågor och svar på en sida som vi uppdaterar allt eftersom.

Coronaviruset – FAQ för elever >>

Vårens nationella prov ställs in

Skolverket har fattat beslut om att ställa in alla nationella prov från och med den 30 mars och resten av våren, till och med den 30 juni. Läs mer på Skolverkets webbplats.

Coronaviruset – frågor och svar om nationella prov och betyg

Elever behåller studiestödet

Regeringen har beslutat att du får behålla ditt studiestöd om skolan stänger till följd av det nya coronaviruset, covid-19. CSN kommer att fortsätta betala ut ditt studiestöd och du behöver inte kontakta CSN eller göra något annat.

På CSN:s webbplats hittar du vanliga frågor och svar om hur det blir med dina bidrag och lån om studierna påverkas av coronaviruset

Fjärr- och distansundervisning tills vidare

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att Sveriges gymnasieskolor, kommunala vuxenutbildningar, yrkeshögskolor, högskolor och universitet går över till att bedriva fjärr- och distansundervisning.

Sedan onsdagen den 18 mars gäller fjärr- och distansundervisning för de elever som kan ta självständigt ansvar för sina studier. Detta gäller elever på Mora gymnasium, Mora vuxenutbildning och Mora yrkeshögskola.

Hur fungerar fjärr- och distansundervisning? Vi har samlat information till elever och vårdnadshavare på en och samma sida. Där hittar du instruktioner och vem du ska kontakta om du behöver hjälp:

Fjärr- och distansundervisning – så här gör du >>

Coronaviruset i 3D.