Coronaviruset – så jobbar vi

Nyheten publicerad: 25 mars, 2020

Mora gymnasium följer myndigheternas riktlinjer gällande det nya coronaviruset, covid-19. Sedan torsdagen den 19 mars gäller fjärr- och distansundervisning för de elever som har möjlighet.

På den här sidan hittar du som är elev och vårdnadshavare information om hur gymnasieförvaltningens verksamheter arbetar just nu. Vi uppdaterar sidan löpande.

Ändrade skoldagar i april

Till följd av situationen som råder med fjärr- och distansundervisning har lärarna behov av en kompetensutvecklingsdag. Följande skoldagar är ändrade:

• Torsdagen den 2 april är ledig dag.
  • Torsdagen den 30 april är skoldag. Studierna sker genom distansundervisning. Lärarna förbereder uppgifter utifrån schemat och lägger ut i Teams och Its Learning.

Obs! Ändringarna gäller inte elever som går IM-sluss, Mora gymnasiesärskola (Gysär) och Särskild vuxenutbildning (Särvux). Dessa elever har undervisning torsdagen den 2 april och är lediga torsdagen den 30 april.

Vårens nationella prov ställs in

Skolverket har fattat beslut om att ställa in alla nationella prov från och med den 30 mars och resten av våren, till och med den 30 juni. Läs mer på Skolverkets webbplats.

Coronaviruset – frågor och svar om nationella prov och betyg

Fjärr- och distansundervisning tills vidare

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att Sveriges gymnasieskolor, kommunala vuxenutbildningar, yrkeshögskolor, högskolor och universitet går över till att bedriva fjärr- och distansundervisning.

Sedan torsdagen den 19 mars gäller fjärr- och distansundervisning för de elever som kan ta självständigt ansvar för sina studier. Detta gäller elever på Mora gymnasium, Mora vuxenutbildning och Mora yrkeshögskola.

Hur fungerar fjärr- och distansundervisning? Vi har samlat information till elever och vårdnadshavare på en och samma sida. Där hittar du instruktioner och vem du ska kontakta om du behöver hjälp:

Fjärr- och distansundervisning – så här gör du >>

Elever behåller studiestödet

Regeringen har beslutat att du får behålla ditt studiestöd om skolan stänger till följd av det nya coronaviruset, covid-19. CSN kommer att fortsätta betala ut ditt studiestöd och du behöver inte kontakta CSN eller göra något annat.

På CSN:s webbplats hittar du vanliga frågor och svar om hur det blir med dina bidrag och lån om studierna påverkas av coronaviruset

Ändrade rutiner hos skolsköterska

Elevhälsans medicinska insats (skolsköterskor och skolläkare) meddelar nya rutiner till följd av coronaviruset:

• Kontakt med skolsköterska sker i första hand via telefon för att undvika fysiska kontakter.
  • Vid ärenden med hög prioritet eller skyndsamma ärenden konsulteras alltid skolläkare.
  • Bokade och planerade besök flyttas fram.
Coronaviruset i 3D.