Elever på studieresa till Oslo

Nyheten publicerad: 9 december, 2019

För tredje året i rad åker Samhällsvetenskapsprogrammet på studieresa till Oslo i samband med utdelningen av Nobels fredspris, den 10–11 december.

Det är klasserna SA19a och SA19b som gör ett tvådagars besök i Oslo. Det norska Nobelinstitutet har bjudit in eleverna till Nobels Fredscenter på tisdagen, och på onsdagen deltar de i Nobel Peace Prize Forum på universitetet i Oslo. Temat är ”Yemens fight for survival” och huvudtalare är Tawakkol Karman, fredspristagare år 2011.

Dessutom besöker eleverna Rådhuset i Oslo, gör en stadspromenad med nedslag i historien och avslutar med ett besök vid Holocaustcentret på Bygdöy.

Lärarna som följer med på resan är Anna Estéen, Stefan Halfvars, Lotta Smedborn och Per Svälas.

Fredspriset 2019 går till Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed. Foto till vänster: Nobel Media, illustration av Niklas Elmehed.