Fjärr- och distansundervisning

Nyheten publicerad: 24 april, 2020

På den här sidan hittar du som är elev eller vårdnadshavare information om fjärr- och distansundervisningen. Hur den fungerar i praktiken och vart du ska vända dig om du behöver hjälp.

Sedan onsdagen den 18 mars är det fjärr- och distansundervisning för de elever som har möjlighet. Det gäller elever på Mora gymnasium, Mora vuxenutbildning och Mora yrkeshögskola. Statsminister Stefan Löfvén understryker att detta inte innebär ett ”extra skollov” för gymnasieelever. Du som är elev förväntas delta i undervisningen hemifrån.

Undervisning via Teams

Lektionerna sker i första hand via Microsoft Teams. Du som är elev loggar in i Teams. Kom ihåg att:

• närvaro tas på alla lektioner precis som vanligt.
  • det är viktigt att alla elever tar ansvar för sina studier och följer sitt ordinarie schema, fast på distans.
  • logga in i Teams i god tid innan varje lektion.
  • din lärare bjuder in dig till lektionen via Teams.

Så loggar du in i Teams

Om du är osäker på hur du loggar in i Teams så finns instruktioner nedan, både som PDF och som inläst video.

Var hittar jag min undervisning (PDF)

Var hittar jag min undervisning (inläst, video på YouTube)

Obs! Det är högt tryck på de olika lärplattformarna vilket innebär att det kan vara svårt att logga in. Om du inte kan logga in i Teams, testa att logga in direkt i Its Learning istället.

Logga in i Its Learning

Behöver du hjälp?

• Har du glömt ditt lösenord? Kontakta IT-enhetens service desk på 0250-261 00.
  • Har du andra problem med Teams eller Its Learning? Kontakta din handledare.
  • Har du inte tillgång till internet? Kontakta din rektor.

Tips till dig som pluggar hemifrån

Hur du får till rutiner, en bra arbetsplats och behåller fokus. Kom ihåg att pausa!

Plugga hemma – tips till elever (Elevhälsokonsulternas webbplats)