Vård- och omsorgsprogrammet
(VO)

I utbildningen får du grundläggande kunskaper för vård och omsorgsarbete. Du får lära dig en hel del om människor i alla åldrar som behöver särskilt stöd eller som har särskilda behov. En stor del av utbildningen handlar om hälsoarbete, hur vi håller oss friska.

Utbildningen är certifierad som lokalt Vård- och omsorgscollege Mora-Orsa. Samarbetet med branschen innebär att vi kan erbjuda utbildning med hög kvalitet.

Se programfilm här!

Se elevernas egen film om Akutsjukvård här!

Behovet av personal inom vårdområdet förväntas bli mycket stort över hela landet inom kort.

Du kan bland annat arbeta som boendestödjare, undersköterska, skötare eller stödassistent.

ARBETSPLATSFÖRLAGT LÄRANDE (APL)

I utbildningen ingår 20 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) fördelat på 3 år, vilket gör att du har mycket erfarenhet redan innan du gått ut programmet.

Vård- och omsorgscollege i samarbete med kommunerna erbjuder våra elever sommarjobb efter godkända yrkeskurser i åk 1.

VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET //

PROGRAMSAMORDNARE