Vård- och omsorgsprogrammet
(VO)

I utbildningen får du grundläggande kunskaper för vård och omsorgsarbete. Du får lära dig en hel del om människor i alla åldrar som behöver särskilt stöd eller som har särskilda behov. En stor del av utbildningen handlar om hälsoarbete, hur vi håller oss friska.

Utbildningen är certifierad som lokalt Vård- och omsorgscollege Mora-Orsa. Samarbetet med branschen innebär att vi kan erbjuda utbildning med hög kvalitet.

Se programfilm här!

Se elevernas egen film om Akutsjukvård här!

ARBETSPLATSFÖRLAGT LÄRANDE (APL)

I utbildningen ingår 20 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) fördelat på 3 år.

ARBETSMARKNAD

Behovet av personal inom vårdområdet förväntas bli mycket stort över hela landet inom kort. Du kan bland annat arbeta som boendestödjare, undersköterska eller skötare.

För de elever som studerar på programmet och är under 18 år, har Mora kommun varje år en förhandling med Kommunal som kan leda till sommarjobb inom kommunens vård- och omsorgsverksamhet. För att kunna komma ifråga till ett sådant sommarjobb, bör eleven uppnå godkända betyg framförallt i programmets karaktärsämnen.

GRUNDLÄGGANDE BEHÖRIGHET TILL HÖGSKOLAN

Alla elever på yrkesprogrammen ska ges möjlighet att läsa för grundläggande behörighet till högskoleutbildning.

VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET //

PROGRAMSAMANSVARIG