Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL)

Är din dröm att jobba som kock på fina gatan i storstaden? Att jobba på en bar i Ibiza? Eller kanske servera på kvällarna och åka skidor hela dagarna i Alperna? Restaurang- och livsmedelsprogrammet är programmet för dig som vill arbeta inom restaurangbranschen med hela världen som arbetsplats!

Se programfilm här!

INRIKTNING

KÖK OCH SERVERING

Målet med utbildningen är att du ska få goda grundkunskaper inom matlagning och servering men även spetskompetens inom finare matlagning och drycker för att därmed bli attraktiv på världsmarknaden.

Genom programfördjupning specialiserar du dig mot Kock och läser Drycker och ansvarsfull alkoholservering. Genom individuellt val erbjuds du även kurserna Drycker samt Barteknik.

Under minst 15 veckor kommer du dessutom att få utbildning på olika företag genom APL, arbetsplatsförlagt lärande.

SKOLANS RESTAURANG

BON APPETIT

Skolan driver restaurang ”Bon Appetit” där du är med och lagar mat samt serverar restaurangens gäster. Hit kommer både privatpersoner och företag på lunch eller middag, vilket ger dig bra förutsättningar för att förstå hur branchen fungerar.

Meny

RESTAURANG- OCH LIVSMEDELS-
PROGRAMMET //

PROGRAMSAMORDNARE

Margareta Holm
Tfn: 0250-269 28
E-post: margareta.holm@mora.se