Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL)

Utbildningen för dig som vill ha hela världen som arbetsplats! Kock på fina gatan i storstaden? Servera på kvällen och åka skidor hela dagarna i Alperna? Restaurang- och livsmedelsprogrammet är programmet för dig som vill arbeta inom restaurangbranschen.

Se programfilm här!

INRIKTNING

KÖK OCH SERVERING

Målet med utbildningen är att du ska få goda grundkunskaper inom matlagning och servering men även spetskompetens inom finare matlagning och drycker för att därmed bli attraktiv på världsmarknaden.

Profil: Kock

Genom programfördjupning specialiserar du dig mot Kock och läser Drycker och ansvarsfull alkoholservering.

Under minst 15 veckor kommer du dessutom att få utbildning på olika företag genom APL, arbetsplatsförlagt lärande.

GRUNDLÄGGANDE BEHÖRIGHET TILL HÖGSKOLAN

Alla elever på yrkesprogrammen ska ges möjlighet att läsa för grundläggande behörighet till högskoleutbildning

LÄRLINGSUTBILDNING

Möjlighet finns att fr o m årskurs 2 gå inriktningen ”Kök och servering med fördjupning inom servering” eller inriktningen ”Bageri och konditori, som lärling.
Läs mer om Lärlingsutbildning här!

SKOLANS RESTAURANG

BON APPETIT

Skolan driver restaurang ”Bon Appetit” där du är med och lagar mat samt serverar restaurangens gäster.

Meny

RESTAURANG- OCH LIVSMEDELS-
PROGRAMMET //

PROGRAMANSVARIG

Margareta Holm
Tfn: 0250-269 28
E-post: margareta.holm@mora.se