Kulturprofilen

Att lyckas i livet kräver självförtroende, social kompetens och viljan att prova nya saker. Din dörr till offentligheten. Våga leda, våga stå i centrum och våga tro på din egen förmåga. Kulturprofilen har en aktiv inriktning där Du är det viktigaste redskapet.

Särskilt fokus ligger på att öva sig på att tala inför andra, uppträda inför publik, utveckla sin kreativitet, stärka sin självkänsla och utveckla sin sociala kompetens.

Se Kulturprofilens film här!

Du söker till ett av våra program (dock ej Estetprogrammet) och går på Kulturprofilen som en ”utökad kurs” i åk 1 och som ”individuellt val” i åk 2 och 3.

Kulturprofilen innehåller kurserna Estetisk kommunikation 1, 2 och 3.

Hela Kulturprofilen omfattar sammanlagt 300 studiepoäng med en kurs för varje år. Det innebär att du studerar cirka 2,5 timme i veckan på Kulturprofilen, resten av tiden går du på ditt vanliga program.

På köpet…

• breddar du din kompetens
  • gör du dig mer attraktiv på arbetsmarknaden
  • blir du ännu bättre förberedd för vidare studier
  • får du utveckla ”ditt eget varumärke”

VEM KAN SÖKA?

Elever som söker till följande program kan söka Kulturprofilen:

• Barn- och fritidsprogrammet
  • Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Ekonomiprogrammet
  • El- och energiprogrammet
  • Fordons- och transportprogrammet
  • Introduktionsprogrammet
  • Naturvetenskapsprogrammet
  • Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Samhällsprogrammet
  • Teknikprogrammet
  • Vård- och omsorgsprogrammet

ANSÖKAN

Ansökan till Kulturprofilen sker samtidigt som du söker studieprogram. Gå till din studie- och yrkesvägledare för att få instruktioner.

KULTURPROFILEN //

KONTAKTPERSON