Friskvårdsprofilen
Personlig tränare (PT)

Friskvårdsprofilen erbjuder en utbildning med en bredd av olika aktiviteter inom områden där friskvård, hälsa, friluftsliv och ledarskap är centrala delar. I utbildningen läser du kurser och moment mot yrkesutgången Personlig tränare (PT).

På samma schemapositioner som våra elever med specialidrott utövar sin idrott, erbjuds våra friskvårdselever kurser inom träning och hälsa. Det innebär att du tränar och har friskvård 3 ggr/vecka. Tiden till friskvården tas ifrån individuellt val samt utökad kurs.

Se Friskvårdsprofilens film här!

PERSONLIG TRÄNARE

I utbildningen läser du kurser och moment mot yrkesutgången Personlig Tränare där skolan tillsammans med Class Gym står för undervisningen och de moment som inriktar sig mot yrket. För att erhålla en licens som Personlig Tränare som Class Gym utfärdar så krävs det att examinationer genomförs och godkänns.

KURSER SOM LÄSES OCH BETYGSÄTTS

Idrott och hälsa 1
Kursen behandlar friluftsliv, kunskap om träning och säkerhet samt ger en bredd av olika rörelseaktiviteter. Idrottsteori kring hälsa, kost och träning är också en del av det centralta innehållet.

Idrott och hälsa 2
En fördjupning på Idrott och hälsa 1 där kursen har fokus på upplevelsebaserade aktiviteter.

Träningslära 1
Kursen behandlar grundlig lära om träning. Teori kring rörelseapparaten samt olika praktiska kondition-och styrkepass ligger som grund.

Träningslära 2
Behandlar fördjupande moment kring träning där testmetodik, skapande av olika träningsprogram samt kunskap om faktorer som påverkar den fysiska förmågan behandlas.

Aktivitetsledarskap
Ledarskapet och aktiviteterna fokuseras mot Personlig tränare.

VEM KAN SÖKA?

Elever som söker till följande program kan söka Friskvårdsprofilen – PT:

• Barn- och fritidsprogrammet
  • Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Ekonomiprogrammet
  • El- och energiprogrammet
  • Naturvetenskapsprogrammet
  • Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Samhällsprogrammet
  • Teknikprogrammet

MOMENT I UTBILDNINGEN

Personlig Tränare är ett yrke som etableras alltmer och som arbetsförmedlingen också nämner är det ett framtidsyrke. Människor idag blir alltmer hälsomedvetna och prioriterar därför att investera i sin egen hälsa i form av tjänster som en personlig tränare kan erbjuda.

Här är några exempel på moment som förekommer i utbildningen:

• Kostrådgivning
  • Idrottsmassageutbildning
  • Fördjupande kunskaper inom de fysiska kvaliteterna och dess träning och gruppträning
  • Styrketräningens basteknik med fria vikter, maskiner och kroppen som redskap
  • Coaching och ledarskap
  • Friluftsliv
  • Anatomi och Träningslära
  • Bredd av fysisk aktivitet
  • Träningsplanering

ANSÖKAN

Ansökan till Friskvårdsprofilen sker samtidigt som du söker studieprogram. Gå till din studievägledare för att få instruktioner.

FRISKVÅRDSPROFILEN – PT //

ANSVARIG TRÄNARE