Fordons- och transportprogrammet
(FT)

Gillar du att meka? Gillar du datorer? Vill du samtidigt få hjälp med ditt körkort för personbil? Då ska du absolut satsa på Fordonsprogrammet.

I takt med att bilutvecklingen tar enorma kliv framåt, förändras även yrket bilmekaniker. Kvar finns det genuina motorkunskaperna och den stora yrkesstoltheten, men nu när våra fordon består av ett stort antal ihopkopplade datorer som måste samverka ställs det helt andra krav på den som ska reparera dem.

Under första året kommer du att lära dig grunderna inom service och underhåll av fordon, el och svetsning samt få en inblick i Motor- och transportbranschen. Du kommr också att få lära dig ta hand om kunder och inblick i hur man sköter ett företag.

Se programfilm här!

INRIKTNING

PERSONBIL

Inriktningen ger dig kunskaper inom diagnostik, reparation och service av lätta fordon. Du får kunskaper om olika datasystem som behövs inom yrket. Inriktningen kan leda till arbete som personbilsmekaniker. Inom programmet kommer du att ha möjlighet att få hjälp med ditt körkort för personbil.

Se även sidan om Lärlingsutbildning, där finns möjligheten att gå inriktningen Personbil med fördjupning inom Lastbil och mobila maskiner.

FORDONS- OCH TRANSPORT-
PROGRAMMET //

PROGRAMSAMORDNARE

Krister Matsson
Tfn: 0250-267 37
E-post: krister.matsson@mora.se