El- och energiprogrammet
(EE)

Är du intresserad av tekniken inom el-branschen,
gillar du problemlösning och att arbeta praktiskt?
Då ska du välja El- och energiprogrammet.

Elprogrammet utvecklas ständigt beroende på den teknik- och datorutveckling som sker i samhället. Helt nya produkter och system ser dagens ljus till exempel intelligenta hus, styrsystem inom industri- och tjänsteföretag, larmsystem mm.

Denna automatisering och datorisering av samhället ställer nya krav på utbildningen att ständigt utvecklas. Vi samarbetar med branschen i regionen Mora/Orsa/Älvdalen och ger dig möjlighet till APL (arbetsplatsförlagt lärande) på olika företag för lära känna branschen.

Se programfilm här!

INRIKTNING

ELTEKNIK

Här får du lära dig att installera, underhålla och reparera elanläggningar, fastighetsautomation, larm samt datanät.

Inriktningen kan leda till yrken som elektriker verksam inom nyproduktion, service eller industri. Andra möjliga yrken är t ex fastighetstekniker, hisstekniker, kraftverksstekniker och larmtekniker.

GRUNDLÄGGANDE BEHÖRIGHET TILL HÖGSKOLAN

Alla elever på yrkesprogrammen ska ges möjlighet att läsa för grundläggande behörighet till högskoleutbildning.

EL- OCH ENERGIPROGRAMMET //

PROGRAMANSVARIG