IT i skolan

Som elev hos oss får du låna en egen bärbar MacBook. Du förväntas använda din dator i undervisningen för att kommunicera och interagera såväl lokalt, nationellt som globalt. Med datorn är det också lätt att ordna och strukturera ditt skolarbete. Vi ger dig ökad IT-kompetens som du kommer att ha nytta av både i skolan och senare i arbetslivet. Här nedan kan du ta del av värdefull information om dataanvändning:

Kontrakt elevdator

Elevavtal

Datoranvändning

Bra länkar

Lärplattform It’s learning

Lärplattform för planering, bedömning och kommunikation med lärare.

Lärspridare

Flera av våra lärare har genomgått fördjupningskurser inom IKT och kan därför stödja och tipsa dig och dina lärare på IT-området. Lärspridarna finns utspridda på olika gymnasieprogram.

Utskrifter

Börja med att uppdatera datorn till Mac OS Sierra v10.12.6

Därefter installerar ni drivrutinen.

Steg 1 behöver Elever 17 utan CS och elever 16&15

Steg 1: Ladda hem drivrutinen. Och installera från hämtade filer.

Ricoh MP C3004LIO 1200.dmg

Steg 2: Följ bifogad instruktion.

Instruktion för skrivare på Mac ht 2017

Steg 3: Första gången man skriver ut får man ange sitt användarnamn och lösenord, samma uppgifter som till MOA.