Blivande elev

Förutom våra 11 nationella program erbjuder vi även Introduktionsprogram, Lärlingsutbildningar, Idrottsutbildningar och Gymnasiesärskola. Vi hoppas att du ska hitta det som passar just dig och dina intressen – det är viktigt att du verkligen känner för det program du väljer! Om du har några frågor om ett program är du varmt välkommen att kontakta Programsamansvarige – titta lite längre ned på sidan så hittar du kontaktuppgifter.

Titta gärna här på vår kortfilm om skolan!

Välkommen till Mora gymnasium!

Idrottsgymnasium

IMG_1281

Är din önskan att bli elitidrottare? Då får du den bästa starten hos oss på Mora gymnasium!
Under idrottsgymnasiets 30-åriga historia har idrottselever studerat och utvecklats till nationella och internationella stjärnor. Du kan kombinera din idrott med följande program: BA, BF, EE, EK, NA, SA, TE

Boende

elevboende

För dig som inte bor i närområdet finns det olika slags boenden.

Elevintervjuer

Caroline Mora gymnasium beskuren

På Estetiska programmet läser Caroline bland annat musikteori, kör, ensemble och enskilda musiklektioner. De har ungefär fem timmars musiklektioner i veckan, gehör och teori, körsång, ensemble och för mig är det sånglektion också.
– Vår praktik blir när vi uppträder för publik och det är det roligaste med hela programmet! Säger Caroline.

NYHETER