Blivande elev

Förutom våra 11 nationella program erbjuder vi även Introduktionsprogram, Lärlingsutbildningar, Idrottsutbildningar och Gymnasiesärskola. Vi hoppas att du ska hitta det som passar just dig och dina intressen – det är viktigt att du verkligen känner för det program du väljer! Om du har några frågor om ett program är du varmt välkommen att kontakta Programsamordnaren – titta lite längre ned på sidan så hittar du kontaktuppgifter.

Titta gärna här på vår kortfilm om skolan!

Välkommen till Mora gymnasium!

Idrottsgymnasium

IMG_1281

Är din önskan att bli elitidrottare? Då får du den bästa starten hos oss på Mora Gymnasium!
Under idrottsgymnasiets 30-åriga historia har idrottselever studerat och utvecklats till nationella och internationella stjärnor. Gymnasiet arbetar hela tiden med att utveckla och befästa sin ställning som en av landets mest framgångsrika skolor för blivande elitidrottare.

Boende

elevboende

För dig som inte bor i närområdet finns det olika slags boenden.

Elevintervjuer

Caroline Mora gymnasium beskuren

På Estetiska programmet läser Caroline bland annat musikteori, kör, ensemble och enskilda musiklektioner. De har ungefär fem timmars musiklektioner i veckan, gehör och teori, körsång, ensemble och för mig är det sånglektion också.
– Vår praktik blir när vi uppträder för publik och det är det roligaste med hela programmet! Säger Caroline.

NYHETER