JVM/UEM i skidorientering

Nyheten publicerad: 31 januari, 2018

Torsdag 1:a februari flyger det svenska laget till Bulgarien för junior-VM och ungdoms-EM i skidorientering med staden Velingrad som bas.

Nedan berättar några av Mora gymnasiums fem JVM-åkare om sina tidigare erfarenheter och förväntningar:

Henning Sjökvist
-Jag har tidigare åkt två UEM och två stycken JVM i skidorientering. Jag hoppas att det blir en kul vecka och fina tävlingsförhållanden, samt såklart att jag själv lyckas göra minst ett lopp jag är nöjd med!

Edvin Nordström
-Jag hoppade in som reserv på jvm förra året, och åkte j-landskamp i Norge tidigare i år Jag hoppas på kul tävlingar och bra prestationer

Elin Schagerström
-Jag var med på UEM i Finland förra året och på J-landskamp i Norge i år.
Jag ser fram emot JVM och hoppas på att ha kul och få nya bra erfarenheter

Sofia Berglund
-Jag har ingen som helst erfarenhet av att tävla i landslaget mer än en juniorlandskamp i Norge för några veckor sedan.
I Bulgarien förväntar jag mig tuffa och utslagsgivande banor. Jag ska fokusera på att njuta och ha roligt hela tiden och göra vad jag kan utifrån de förutsättningar jag har för dagen. Resultatmässigt är det svårt att säga hur man står sig mot åkare i andra nationer men efter första tävlingen får man nog en klarare bild. I vilket fall så ska det bli väldigt spännande och kul med nya erfarenheter och upplevelser.

Sarah Persson ingår också i JVM-truppen liksom hon gjorde ifjol.

På ungdoms-EM representeras Mora gymnasium också av fem elever:

Julia Wanner och Jonathan Ståhl gör sina andra ungdoms-EM medan Elin Edström, Tilde Engberg och Elias Röstin gör debut.

Vi önskar stort lycka till!

/Kalle Björkman, tränare

”Truppen i år känns stark” – läs på www.svenskorientering.se