Första delmålet klart!

Nyheten publicerad: 17 maj, 2018

Den 15 maj 2018 blev Mora gymnasium godkända som kandidatskola för IB Diploma programme. Officiellt startar vår kandidatur den 1 september 2018. Första start för elever, om vi blir auktoriserade, blir hösten 2020.

Mora gymnasium is a candidate school* for the Diploma Programme. This school is pursuing authorization as an IB World School. IB World Schools share a common philosophy- a commitment to high-quality, challenging, international education- that we believe is important for our students.
* Only schools authorized by the IB Organization can offer any of its four academic programmes: the Primary Years Programme (PYP), the Middle Years Programme (MYP), the Diploma Programme (DP), or the Career-related Programme (CP). Candidate status gives no guarantee that authorization will be granted.
For further information about the IB and its programmes visit http://www.ibo.org.

Gymnasienämnden tog beslut att utreda frågan om att ansöka till IB i september/oktober och den 8 november tog vår nämnd beslutet att ansökan skulle göras. Under december-mars har Marielle Hjort och Per Svälas tillsammans med Marie Ehlin arbetat med ansökan. Vi i IB-gruppen har också fått stort stöd av vår administrativa personal med SYV (Maria Hed Hallström, Vivianne Martis och Eva-Marie Tysk) i spetsen som åkte på ”roadtrip” till Eskilstuna och Stockholm för att besöka IB-program i Sverige som en del i att få hjälp med vår ansökan. Den 15 mars bar det av på fantastisk IB-fortbildning för Marielle och Per i Helsingfors, det var tre inspirerande dagar fyllda med information från vår handledare Chris Green och möten med förhoppningsvis framtida vänskolor till oss i Schweiz, Polen, Italien m fl! Efter hårt arbete lämnades IB ansökan in den 1 april och nu har vi klarat av vårt första delmål och blivit godkända som kandidatskola f r o m i höst!

//Marielle och Per

Marielle Hjort och Per Svälas, här tillsammans med en av våra tidigare avgångselever Elias Eriksson i BA11a som under sin tid hos oss passade på att att följa med båda till Marrakech och Barcelona på studieresa samt valde att läsa Engelska 7. Elias har efter studenten valt att läsa till PT i Australien.